Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Nokia planerar mobil comeback

En gång var de störst i världen på mobiltelefoner, och nu vill finska Nokia göra comeback.

I slutet av 2013 sålde finska #Nokia sin mobildivision till Microsoft, men som 99mac tidigare har rapporterat vill företaget gärna tillbaka till mobilbranschen. I vägen ligger ett avtal med Microsoft som hindrar Nokia från att konkurrera i branschen till slutet av 2016.

Därefter planerar Nokias VD Rajeev Suri en mobil comeback för företaget som dominerade mobiltelefonmarknaden innan de smarta mobilerna från Apple och Samsung tog kronan. Enligt Reuters arbetar Nokias utvecklingsavdelning på designer för nya konsumentprodukter, inklusive mobiltelefoner.

En av fördelarna för Nokia i den stenhårda konkurrensen är att de äger en av branschens största samlingar mobilpatent som byggts upp under två decennier. Tidigare i sommar meddelade Nokia också en sammanslagning med det fransk-amerikanska telekombolaget Alcatel-Lucent som väntas slutföras under första halvan av 2016, rapporterar Forbes.

Amerikanska Lucent bildades 1996 av delar från bolagen AT&T, Western Electrics och Bell Labs. 2006 gick Lucent samman med franska Alcatel. Efter den nuvarande sammanslagningen komemr den nya koncernen heta Nokia Corporation, och blir den nästa största tillverkaren av mobil utrustning i världen efter svenska Ericsson.

Vill sälja på licens

Enligt Nokia kommer företaget inte att göra om tidigare misstag att missa viktiga teknikskiften och kundtrender. För att sprida ut riskerna vill Nokia också hitta partners för att tilllverka, marknadsföra och sälja produkterna som Nokia designar. Nokia har redan tillämpat denna strategi med surfplattan N1.

Frågan är dock om Nokia lyckas få nytt fotfäste i mobilbranschen. Att licensiera produkter till andra tilverkare begränsar riskerna, men också de potentiella vinsterna. Apple står idag för över 90 procent av vinsterna på marknaden för smarta mobiler, och trots att det finns många andra aktörer har dessa haft svårt att göra vinst.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.