Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Dystra siffror för Microsoft

Microsoft redovisar en historisk förlust till följd av nedskrivningar av Nokias tidigare mobildivision, vars intäkter också sjunkit med 68 procent.

2013 tillkännagav #Microsoft köpet av Nokias mobildivision, en affär som fullgjordes året efter. Förvärvet har dock blivit en kostsam historia för Microsoft, som redovisar en historisk förlust på 2,1 miljarder dollar för sitt fjärde kvartal 2015, vilket omfattar månaderna april, maj och juni. Det motsvarar nästan 18 miljarder kronor.

Microsoft sade tidigare i månaden upp 7 800 anställda, de flesta från Nokias mobildivision. I samband med detta skrevs också divisionens värde ned med ett belopp större än köpesumman. Nedskrivningarna anges som den största orsaken till kvartalets förlustsiffror, men intäkterna sjönk också med fem procent jämfört med samma period föregående år.

För perioden rapporterar Microsoft intäkter på 22,2 miljarder dollar (190 miljarder kronor) och en bruttomarginal på 14,7 miljarder dollar (cirka 125 miljarder kronor). Sämst gick det just för mobildivisonen, som trots ökade leveranser med tio procent tappade hela 68 procent av sina intäkter jämfört med året innan.

Intäkterna från Xbox-divisonen ökade däremot med 27 procent, och Surface-divisionen med 117 procent. Antalet prenumeranter på Office 365 ökade med 3 miljoner från förra kvartalet till sammanlagt 15 miljoner.

Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.