Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Första 5G-näten siktar på OS-premiär

5G-tekniken tar ytterligare ett steg mot att bli en enhetlig standard, och under Vinter-OS i Sydkorea 2018 kan de första näten demonstreras.

Arbetet med nästa generations mobila trådlösa nät fortskrider, och nu har den så kallade 5G-tekniken tagit ännu ett kliv mot att bli en enhetlig standard. Det särskilda FN-organet International Telecommunication Union (ITU) har i San Diego enats om att det tekniska namnet på #5G blir IMT-2020. Tekniken följer därmed de befintliga 3G (IMT-2000) och 4G (IMT-Advanced). Namnet ska formellt fastslås under ett ITU-möte i Geneve i oktober, rapporterar Korea Times.

Under mötet i San Diego slogs också fast att ett trådlöst nät måste klarar att överföra data på upp till 20 gigabit per sekund (Gbps) för att få kallas 5G. Det skulle innebär att en långfilm i Ultra-HD kan laddas ned på ungefär tio sekunder. Masterna i ett 5G-nät ska också klara att leverera i genomsnitt 100 megabit per sekund till mer än en miljon olika enheter inom en kvadratkilometer.

Målet är att kommersiella 5G-nät ska dyka upp år 2020, men tekniken planeras att testas offentligt innan dess. Sydkoreas största teleoperatör KT Corporation lovade redan i mars ett fungerande 5G-nät under de olympiska vinterspelen i Sydkorea år 2018. Under ITU:s möte i San Diego uttalar sig KT om satsningen:

"Vi kommer att snabba upp utvecklingen av 5G-nätverken för att spegla vår egen globala standard. För att göra det kommer vi att demonstrera ett framgångsrikt exempel under de kommande olympiska spelen i Pyeongchang 2018."

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.