Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Flera Homekit-prylar lanserade

Nu lanseras flera Homekit-prylar som låter användare styra lampor, lås och annat till det smarta hemmet via sin Iphone eller Apple TV.

Tidigare i veckan rapporterade 99mac att de första Homekit-prylarna kommer att lanseras inom kort. Det visade sig återigen att de små fåglar som viskar uppgifter till 9to5mac är välinformerade för nu har flera företag lanserat #Homekit-produkter.

Elgato tar emot förhandsbeställningar av sitt Eve-system som består av flera typer av sensorer och mätare för det smarta hemmet. Systemet finns för närvarande bara för europeiska elkontakter vilket borde betyda att det går att använda här i Sverige. Resterande produkter ser ut att vara för den amerikanska marknaden först och främst.

Ihome släpper en smart kontakt som kan styras från mobilen. Den går att beställa från den 15 juni.

Lutron släpper ett system för hemmets lampor där basstationen heter Caséta Wirelss Smart Bridge. Med den och en uppsättning dimmrar och lampknappar går det att exempelvis släcka hemmets lampor med Siri.

Med Insteon Hub kan användare styra det mesta från lampor, dörrlås och garageportar. Enheten säljs exklusivt via Amazon och Smarthome och kommer till andra butiker i juli.

Ecobee gör det möjligt att styra sin smarta termostat via Homekit. Den blir tillgänglig för förhandsbeställningar i slutet av juni och dyker upp i butiker i juli.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
8 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.