Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

"Iphone 6S kommer i rosa guld"

Höstens nya Iphone-modeller kommer att erbjudas i färgalternativet rosa guld, få bättre kamera, snabbare Touch ID, mer primärminne och Force Touch enligt en ny rapport.

Den vanligtvis välunderrättade analytikern Ming-Chi Kuo är tillbaka med en ny sammanställning av vad vi kan förvänta oss av nästa uppsättning Iphone-modeller som borde presenteras till hösten.

Kuos rapport pratar om två nya modeller med samma skärmstorlekar som nuvarande Iphone 6 och 6 Plus som benämns som Iphone 6S och 6S Plus, rapporterar Appleinsider. Modellerna får ny design och har förstärkts internt för att förhindra att enheterna böjs. Rapporten upprepar tidigare uppgifter om att det kommer att finnas ett nytt färgalternativ som blir rosa guld.

Om det kommer att vara fråga om riktigt guld, något som Apple erbjuder med Apple Watch Edition, säger rapporten inget om. Apple introducerade guldfärg som ett alternativ för första gången med Iphone 5S år 2013 och säljer nu också guldfärgade Ipad och Macbook.

Kanske blir det äntligen safirglas som skyddar skärmarna på Plus-modellerna, men Kuo skriver att det beror på om problem med falltester går att lösa.

Kameran kommer att uppgraderas till 12 megapixel och en ny mikrofon kommer att läggas till jämte högtalaren på Iphone 6S för att förbättra ljudkvaliteten. Kuo upprepar tidigare uppgifter om att telefonerna kommer att använda Force Touch-teknik och tror att det kommer att vara det viktigaste försäljningsargumentet, men också en potentiell flaskhals i tillverkningen.

En annan sak som förbättras till nästa generation Iphone är Touch ID som sägs bli snabbare och ge säkrare avläsningar för Apple Pay.

Andra rykten om modellerna gör gällande att den utrustas med en ny processor kallad A9 och får två gigabyte primärminne, likt nuvarande Ipad Air 2. Apple överväger också att använda sitt egna Apple SIM som gör det möjligt för användare att lätt byta telefonoperatör.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.