Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte: Ny Ipad får stylus, NFC och Force Touch

Nya uppgifter gör gällande att Apples nya större Ipad-modell får både stylus och stöd för Force Touch, samt bland annat utrustas med NFC.

Apple har enligt rykten under en längre tid arbetat på en ny, större version av Ipad. Den nya modellen ska ha en bildskärm på 12,9 tum och även innehålla många nya funktioner som gör den särskilt lämplig för mer avancerade användningområden.

Att den nya Ipad-modellen ska utrustas med en stylus rapporterades för första gången i januari, och upprepas nu av insatta källor till Appleinsider. De uppger att den Apple-designade pennan kommer att parkopplas med Bluetooth och vara tryckkänslig.

Det är inte känt vad den nya Ipad-modellen kommer att heta, men den har i pressen fått smeknamnet #Ipad Pro eftersom den sägs vara riktad mer mot företag och kreativ användning så som bildbehandling och teckning. Den större bildskärmen rapporteras också få bättre tryckkänslighet än tidigare modeller.

Skärmen får också stöd för Force Touch, en ny teknik som återfinns i Apple Watch och i styrplattan på Apples senaste bärbara datorer. Force Touch gör att skärmen kan registrera olika hårda tryck, och har i befintliga utföranden kompletterats med en liten motor som ger haptisk återkoppling. I praktiken skulle detta kunna ge känslan av att "klicka" på skärmen. Funktionen har också ryktats vara på väg till nästa version av Iphone.

Källorna rapporterar också funktioner för Ipad Pro som inte tidigare uppgetts. Bland annat ska den utrustas med NFC, som skulle kunna göra den lämplig att fungera som trådlös betalterminal tillsammans med exempelvis betalsystemet Apple Pay.

Slutligen uppges Ipad Pro få den nya anslutningen USB Type-C, av Apple kallad USB-C. Den nya porten fick premiär på Apples bärbara dator Macbook, och kan användas för att ansluta en bildskärm samt överföra data och ström.

Det är dock oklart om detta skulle ersätta anslutningen Lightning som finns i nuvarande Ipad-modeller, eller om den nya versionen får två kopplingar. Tidigare rykten har uppgett att Ipad Pro skulle få två anslutningar, en på den vanliga platsen på kortsidan, och en längs långsidan. Denna design syns också på skyddsfodral från tredje part som visats på Youtube-kanalen Unbox Therapy.

När en Ipad Pro kommer att lanseras är okänt, men tidigare rapporter har gjort gällande att den nya plattan drabbats av förseningar och nu planeras till hösten. Normalt släpper Apple nya Ipad-modeller under september eller oktober, i god tid till den lukrativa julhandeln.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.