Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Bugg kan få IOS-enheter att fastna i omstartsloop

En säkerhetsbrist i IOS 8 kan ställa till det rejält för användare om den utnyttjas på rätt sätt av illvilliga. Något sätt att skydda sig finns inte än.

Företaget Skycure har upptäckt en #säkerhetsbrist i #IOS 8. Buggen gör det möjligt att krascha enheter som ansluts till ett Wifi-nätverk genom att utnyttja en brist med ett SSL-certifikat. I bästa fall är det appar som försöker skapa en säker anslutning till en server som kraschar, det vill säga de flesta appar som använder internet, men i värsta fall hamnar enheten i en omstartsloop och blir obrukbar.

Att helt skydda sig mot den här buggen går inte i dagsläget enligt Skycure, som arbetar med Apple på att lösa problemet. Det räcker nämligen inte med att undvika att ansluta till okända Wifi-nätverk. IOS-enheter är förprogrammerade till att ansluta till vissa nätverk utan att användaren gör något medvetet val. Telefoner anslutna till den amerikanska operatören AT&T ansluter exempelvis automatiskt till nätverk döpta till "attwifi".

Illvilliga personer kan därmed sätta upp falska Wifi-hotspots med väl valda nätverksnamn för att tvinga enheter att ansluta och sedan krascha dem om och om igen och på så sätt skapa en "IOS-fri zon". Det här skulle kunna ställa till det rejält på exempelvis större flygplatser eller Wall Street.

Skycure tipsar användare om att undvika att koppla upp sig på okända Wifi-nätverk och att uppgradera till IOS 8.3 om det inte redan är gjort då Apple tycks att satt stopp för delar av problemet med den uppdateringen. Om appar börjar krascha kan det räcka att byta eller stänga av Wifi, men om telefonen har fastnat i en omstartsloop fungerar inte det.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.