Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Microsoft utmanar Ipad med Surface 3

Microsoft lanserar en ny, tunnare modell av sin surfplatta Surface, tänkt att tilltala studenter och föräldrar.

Förra året lanserade #Microsoft surfplattan Surface Pro 3, som med sin pekskärm på 12 tum är större än Ipad och de olika Android-surfplattor som finns. 99mac testade maskinen som befinner sig någonstans mitt emellan en Ipad och en Macbook Air och gillade vad vi såg.

Inför lanseringen av Surface Pro 3 spekulerades det också att en mindre variant av plattan skulle komma. Detta skedde dock inte, enligt uppgift eftersom Microsofts vd Satya Nadella i sista stund valde att dra tillbaka den mindre plattan. Surface-chefen Panos Panay sade i en intervju att en mindre Surface kunde komma att släppas senare.

Nu händer det, även om enheten inte heter Surface Mini utan kort och gott Surface 3. Microsoft har idag presenterat den nya produkten, och den kommer att kunna köpas i Sverige från och med den 7 maj. Den nya plattan marknadsförs som ett perfekt alternativ för studenter och föräldrar.

Med sin bildskärm på 10,7 tum är den visserligen mindre än Surface Pro 3, men ändå större och tjockare än Apples Ipad Air 2. Surface 3 drivs av Intels Atom-processor och är utrustad med microSD-kortläsare, Display-port och en USB 3.0-port. Plattan levereras med Windows 8.1, men en gratis uppdatering till nya systemet Windows 10 ingår när det släpps senare i år.

Precis som till Surface Pro 3 lanseras ett kombinerat tangentbord och skyddsfodral med det fantasifulla namnet Surface 3 Type Cover, som går att köpa till för 1 429 kronor. Själva surfplattan finns i två varianter, där den billigaste modellen har 64 gigabyte lagring och två gigabyte primärminne. Det rekommenderade utpriset är då 5 690 kronor. Nästa modell kostar 6 790 kronor och kommer med 128 gigabyte lagringsutrymme och fyra gigabyte primärminne.

Kommentarer
13 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.