Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Dustin Expo tar över Globen

99mac hälsar på en av Nordens största IT-återförsäljare som håller hov i Globen och visar upp det senaste från teknikbranschen.

Återförsäljaren Dustin är en av Nordens största, och började 1984 verksamheten med försäljning av färgade disketter i Stockholmsförorten Farsta. Idag har bolaget över 900 anställda och distribuerar produkter från storspelare som Apple, Microsoft, Samsung med flera.

I helgen samlar Dustin IT-branschen i Ericsson Globe, Stockholm för den årliga mässan #Dustin Expo. Under tre dagar visar cirka 80 utställare upp det senaste från teknik- och elektronikbranschen. Förra året hade mässan omkring 10 000 besökare, och intresset ser inte ut att bli mindre i år.

Årets snackisar är framförallt tillbehör anpassade för hälsa och träning, samt begreppet Internet of Things, eller sakernas internet. Allt fler tillbehör och utrustning kopplar själv upp sig mot internet för att ladda hem aktuell information och kommunicera med andra prylar i närheten.

En annan trend är 3D i olika former, dels i form av virtuell verklighet, men också att 3D-skrivare och annan utrustning för hemmet blir vanligare. Här kan till exempel nämnas #HP:s stationära dator Sprout, som med en avancerad kamera och en tryckkänslig platta kan scanna in objekt som senare kan manipuleras i datorn.

Dustin Expo håller öppet torsdag och fredag för företagskunder, och på lördagen slås portarna upp för konsumenter och allmänheten.

Läs in allt med HP Sprout

Sprout är dels en stationär dator med Windows 8.1, men är också en kreativ arbetsstation tack vare en tryckskärm och en avancerad kamera och projektor. Framför datorn ligger en tryckkänslig matta som kan agera en andra bildskärm tillsammans med projektorn. Mattan går att använda för att kontrollera Windows som på en tryckskärm, men kan också scanna in föremål i 3D som sedan kan manipuleras på huvudskärmen.

Genom olika appar kan mattan förvandlas till ett spelbräde, en klaviatur, en kreativ studio för filmredigering eller en arbetsyta för bildbehandling. I praktiken är det som att ha en tillhörande surfplatta till sin stationära dator, fast med en kraftig kamera och projektor ovanför.

HP Sprout finns redan tillgänglig i vissa länder, men har ännu inte fått något officiellt lanseringsdatum i Sverige. Riktpriset är 1 899 dollar, motsvarande ungefär 16 000 kronor exklusive moms.

Mät pulsen i örat

Hörlurstillverkren #Jabra visar upp sina nya trådlösa träningslurar med inbyggd pulsmätare. Öronsnäckorna mäter pulsen via innerörat, och kommunicerar trådlöst med den smarta mobiltelefonen via Bluetooth. Genom en särskild träningsapp är det lätt att hålla koll på träningsresultat och samla data över tid. Det uppladdningsbara batteriet ska räcka för fem timmars träning.

Klicka med kraft

Dustin är även en auktoriserad återförsäljare till #Apple, och den nyligen uppdaterade Macbook Pro Retina 13 tum finns utställd på mässgolvet. Det här är den första bärbara datorn att börja säljas med Apples nya #Force Touch-styrplatta med stöd för hårda klick och haptisk feedback.

Kommentarer
14 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.