Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Aktieägarna: "Köp Tesla!"

På Apples årsstämma fick Tim Cook flera frågor om elbilstillverkaren Tesla och gjorde sitt bästa för att undvika att svara direkt på frågan om det blir ett uppköp.

Efter Apple Watch kommer köp av elbilstillverkaren #Tesla? I vanliga fall spenderar Apples vd Tim Cook sin tid under företagets årstämma, där han möter aktieägarna, med att svara på när de ska få utdelning från Apples kassakista, men under gårdagens möte handlade flera frågor om bilar, rapporterar The Verge.

På sistone har det cirkulerat uppgifter som tyder på att Apple har ett eget projekt relaterat till bilar och en del tror att företaget siktar på att släppa en egen bil så snart som år 2020, men det har också rapporterats att Apple för diskussioner med elbilstillverkaren Tesla.

Under tisdagen höll #Apple årsstämma med sina aktieägare och vd:n Tim Cook fick flera frågor om #Tesla. En person frågade om Apples relation till Tesla och Cook svarade undvikande och försökte föra över samtalet på #Carplay.

"Vi har egentligen ingen relation med dem. Jag skulle älska om Tesla integrerar Carplay, vi har nu samarbeten med alla stora biltillverkare och kanske vill Tesla också köra på det. Var det ett bra sätt att undvika frågan?"

En annan person tog över mikrofonen och berättade om hur exalterad den allra första Macen gjorde honom 1984 och att hans Tesla Model S inger samma känslor. "Är jag galen som tror att något skulle kunna hända här?" Apples vd fortsatte på samma spår:

"Låt mig fundera på om det finns ännu ett annat sätt för mig att inte svara på den här frågan. Vi är väldigt fokuserade på Carplay."

Läs också krönikan "Ska Apple ut på vägarna?" Carplay gör det möjligt att koppla en IOS-enhet till bilens skärmar och högtalare och använda basfunktioner så som kartor, telefon och möjligheten att styra musiken. Enligt Tim Cook är det här en satsning för att ta bilen till nuet.

"Vi vet att när du kliver in i en bil så vill du inte också resa tillbaka 20 år i tiden. Du skulle vilja ha samma upplevelse i bilen som utanför. Så det är vad vi försöker åstadkomma med Carplay."

Apple har pengarna som krävs för att köpa Tesla och har enligt Tim Cook köpt 23 företag under de senaste 15 månaderna.

"Vi försöker göra det så tyst som möjligt, men vi letar hela tiden efter talang."

Frågan är snarare om Teslas ena grundare och vd Elon Musk kan tänka sig att sälja. I tidigare intervjuer har det framstått som mindre troligt. Förra året sa han att en försäljning skulle kunna distrahera Tesla från uppgiften att ta fram en elbil för massmarknaden vilket är målet för bolaget som idag säljer lyxbilar.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.