Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

MWC 2015

Svenska Myfc visar upp världens minsta bränslecellsladdare

I den svenska paviljongen på Mobile World Congress hittar 99mac Myfc som visar upp en ny betydligt smidigare bränslecellsladdare de kallar för Jaq.

Det svenska företaget Myfc är veteraner på #Mobile World Congress i Barcelona och besöker mässan för femte året i rad, men produkten som de visar upp är helt ny. 99mac har tidigare testat företagets bränslecellsladdare Powertrekk och även om den också finns med på mässan så är det en ny produkt som står i fokus.

Med en bränslecellsladdare är allt som behövs vatten och salt för att ladda exempelvis en mobiltelefon. Användaren behöver inte leta upp ett eluttag eller komma ihåg att ha med sig ett laddat extrabatteri. Myfcs nya laddare heter Jaq och är ett stort kliv framåt tekniskt sett jämfört med Powertrekk som 99mac tyckte var något för stor och dyr.

Jaq är betydligt mindre och har samtidigt kraftigt förbättrad kapacitet. Kostnaden per laddning är också lägre än tidigare. Borta är pucken och behovet att fylla på lite vatten, istället använder Jaq små tunna plastkort som redan innehåller det salt och vatten som behövs. Ett kort räcker för att ladda en smart mobil och kan sedan enkelt bytas ut.

Den nya bränslecellsladdaren kommer att finnas ute i handeln till julhandeln. Priset är inte satt än, men Myfc siktar på att laddningsenheten ska kosta under tusenlappen och att laddningskorten ska kosta någonstans kring 15 kronor styck.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.