Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

"Apple har förfärliga problem"

Nolan Bushnell grundade Atari och blev en mentor åt Steve Jobs. I en intervju med en finanstidning säger han nu att Apple står inför stora problem.

Nolan Bushnell grundade Atari och är en av få personer som kan säga att han haft Steve Jobs som anställd. Han blev en mentor för Jobs och gav honom råd och vägledning under de tidiga Apple-åren. I en intervju med Australian Financial Review berättar Bushnell om Jobs, hur han tackade nej till att bli delägare av Apple och om vilka problem han ser att de har idag.

"Steve och jag blev nära vänner. Vi bodde bara två kvarter från varandra och han brukade dyka upp på sin motorcykel på lördag- eller söndagmorgnar. Vi tog en kopp te och pratade om olika affärsproblem som han hade och jag brukade ge honom råd."

Steve Jobs bad 1976 Bushnell om 50 000 dollar för att starta ett företag. Bushnell tackade nej eftersom han trodde det kunde bli en intressekonflikt med Atari, men pengarna hade gjort honom till ägare av en tredjedel av Apple.

"Ja... det var ett stort misstag, vad kan jag säga?"

Nolan Bushnell uttalar sig också om dagens Apple och säger till tidningen att företaget står inför ett "förfärligt problem". Trots företagets stora vinster tycker han att en del av magin är borta.

"Det finns en grej som kallas för "innovatörsbonus" där du kan få extraordinära marginaler baserade på dina innovationer. Även om de snabba efteraparna kan matcha dina funktioner, så blir du känd för att vara innovatören och ditt varumärke är starkare."

Bushnell menar att den här bonusen brukade räcka i ungefär åtta år, men att den nu snarare gäller fyra år. Om inte Apple fortsätter att leverera anmärkningsvärda innovationer kommer de snart inte att kunna ta ut så höga priser för sina produkter.

Det här är inte första gången Bushnell kritiserar Apple. Han var en av få personer som sa publikt att det var en dålig idé att sparka Steve Jobs från Apple och så här i efterhand är nog alla eniga om att han hade rätt.

Sedan Steve Jobs gick bort är det många som tvivlat på företagets förmåga att fortsätta innovera, men företaget visar än så länge inga tecken på att tappa fart sedan Tim Cook tog över.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
53 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.