Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Logga in med fingret i Macen

Med appen Fingerkey kan användare logga in in Macen med hjälp av Touch ID på en IOS-enhet.

Med Iphone 5S introducerade Apple Touch ID, fingeravtrycksläsaren som kan användas för att snabbt och säkert låsa upp enheten. I år fick också Apples två nya Ipad-modeller Touch ID och det hela fungerar så pass smidigt att tekniken gärna skulle få komma också till Macarna.

Som tur är finns det en app som hjälper till fram till den dagen då Apples datorer får egna fingeravtrycksläsare. Appen Fingerkey använder Touch ID i en IOS-enhet för att låsa upp användarens Mac och finns för 15 kronor i App Store.

Fingerkey kan användas direkt i notiscenter för snabb upplåsning och använder 256-bitars AES-kryptering för att skydda data mellan IOS-enheten och datorn. Appen fungerar via Bluetooth 4.0.

Användare med Iphone 6 eller 6 Plus gör bäst i att avvakta en uppdatering då utvecklaren noterar i App Store att det finns en bugg som orsakar problem med kopplingen mellan telefon och dator. En fix är på gång.

Namn
FingerKey
Plattform
IOS
Utvecklare
Leandro Luizari
Version
1.0
Pris
15,00 kronor
Krav
Kräver IOS 8.0 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad Wi-Fi (tredje generationen), Ipad Wi-Fi + Cellular (tredje generationen), Ipad Wi-Fi (fjärde generationen), Ipad Wi-Fi + Cellular (fjärde generationen), Ipad Mini Wi-Fi, Ipad Mini Wi-Fi + Cellular, Ipad Air, Ipad Air Wi-Fi + Cellular, Ipad mini 2, Ipad mini 2 Wi-Fi + Cellular, Ipad Air 2, Ipad Air 2 Wi-Fi + Cellular, Ipad mini 3, Ipad mini 3 Wi-Fi + Cellular och Ipod Touch. Appen är optimerad för Iphone 5.
Språk
Engelska
Skriven av Ida Blix
Kommentarer
6 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.