Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Återupplev T9 med nytt tangentbord för IOS

En ny app agerar tidsmaskin och förflyttar tangentbordet i IOS tillbaka till tiden före smarta mobiltelefoner när all text skrevs med hjälp av nio knappar.

Innan de smarta mobiltelefonerna intog marknaden hörde tangentbord med kompletta knappsatser till något ovanligt, och de flesta sms skrevs med hjälp av sifferknapparna där varje knapp fick representera tre stycken bokstäver. Genom den patenterade tekniken T9 (Text on 9 keys) förutsågs vilket ord som skulle skrivas.

För den som vill återuppleva 1993 finns nu ett tangentbord för IOS att ladda hem som begränsar textinmatningen till de nio nummerknapparna från förr. Appen heter Type Nine och stöder i dagsläget språken danska, engelska och spanska. Fler språk ska dock vara på gång, lovar utvecklaren Rasmus Porsager.

Namn
Type Nine
Plattform
IOS
Utvecklare
Rasmus Porsager
Version
1.0.0
Pris
7,00 kronor
Krav
Kräver IOS 8.0 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad och Ipod Touch. Appen är optimerad för Iphone 5, Iphone 6 och Iphone 6 Plus.
Språk
Danska, engelska, spanska
Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
5 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.