Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Ive: Apple Watch svårare projekt än Iphone

Apples designchef Jony Ive tog nyligen emot ett pris från Moderna Museet i San Francisco och pratade då om svårigheterna med att ta fram Apple Watch.

Nyligen hyllades Apples designchef Jony Ive med ett pris. Han fick årets upplaga av Bay Area Treasure Award, ett pris från Moderna museet i San Francisco. Det årliga priset ges till "artister och kreativa ledare i regionen som bidragit till att omforma den samtida visuella kulturen."

Under torsdagskvällen då han mottog priset pratade han om arbetet med #Apple Watch, en smart klocka som Apple börjar sälja under nästa år. Det var mycket svårare att jobba med klockan än att ta fram Iphone eftersom han inte hade möjligheten att börja helt från början. Människor förväntar sig vissa saker från en klocka.

"Även om Apple Watch gör så många saker, finns det kulturella, historiska implikationer och förväntningar. Därför har det varit ett sådant svårt projekt som lämnat mig mer ödmjuk [...] Så fort som något bärs, har vi förväntningar på valfrihet."

När Apple lanserade Apple Watch i september visade de upp en lång rad alternativ som låter kunderna anpassa enheten efter eget tycke och smak. Det finns tre modeller av klockan, två olika storlekar och flera armband att välja bland. Dessutom kan kunder välja mellan flera urtavlor för att ytterligare särskilja sig från vänner och bekanta.

Apple ser annorlunda användningsområden för en telefon och en smart klocka, enligt Ive. Handleden är en plats för "snabbtittar" och "korta interaktioner", ingen kommer att läsa Krig och fred på handleden. Likt Tim Cook tror Ive att Apple Watch kommer att ta världen med storm och säger att enheten kommer att etablera smarta klockor som en egen produktkategori.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.