Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Microsoft lånar fingergester från Apple

I nästa Windows-version lånar Microsoft ett antal pekgester från Apples OS X, bland annat att med tre fingrar växla mellan fullskärmsappar.

Nästa version av Microsofts operativsystem går under namnet Windows 10, och i en presentation under konferensen Teched demonstrerades bland annat hur många kommandon i systemet kan utföras genom att svepa med fingrarna över styrplattan.

Pekgester introducerades redan med det nuvarande systemet Windows 8 men utvidgas i Windows 10 och ska bli mer enhetligt mellan olika hårdvarutillverkare och få stöd för fler gester inbyggt i operativsystemet. De nya gesterna är mer eller mindre identiska med de som redan finns i OS X, så som att växla mellan helskärmsfönster genom att svepa med tre fingrar. En annan gest som demonstrerades var att med tre fingrar dra uppåt för att komma till något som heter Task View, en funktion som bär många likheter med Mission Control i OS X.

De nya funktionerna kommer att dyka upp i en framtida uppdatering av Windows 10 Technical Preview, som är en förhandsversion av systemet.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.