Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Bono ber om ursäkt för gratisalbumet

I en frågestund på Facebook ber Bono om ursäkt för att deras nya album Songs of Innocence laddades ned automatiskt till miljoner Itunes-användare.

Rockgruppen U2:s frontfigur Bono deltog nyligen i en frågesession på Facebook tillsammans med resten av bandet. En av frågorna han fick rörde gruppens nya album Songs of Innocence som Apple delade ut gratis till Itunes-användare. Frågeställaren bad U2 att aldrig mer släppa ett album som laddades ned automatiskt, och Bono svarade:

"Hoppsan. Jag ber om ursäkt för det. Vi fick den här vackra idén, och blev kanske lite uppspelta. Det är vanligt bland artister – lite storhetsvansinne, en nypa givmildhet och ett stänk självförhärligande, och så en djup skräck för att de här låtarna som vi lagt ner vår själ i de senaste åren inte skulle höras. Det finns mycket oväsen där ute. Jag antar att vi förde lite oväsen själva för att nå igenom det."

U2:s album Songs of Innocence lanserades i samband med Apples Iphone-evenemang den 9 september, och delades ut gratis via Itunes. Användare som hade automatiska hämtningar aktiverat fick albumet på sin dator eller telefon vare sig de ville eller inte, vilket orsakade en del negativ kritik. Apple släppte strax efter ett verktyg för att ta bort albumet för de som ville det.

Enligt Apple har 26 miljoner användare laddat ned albumet, och hela 81 miljoner har lyssnat via Itunes, Itunes Radio och Beats Music.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.