Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

snabbtest

Emoji++, för dig som tar symboler på allvar

Emoji-användandet är här för att stanna, och även om Apples inbyggda Emoji-tangentbord duger så finns det bättre alternativ. 99mac har spanat in Emoji++.

#Emoji är det standardiserade alfabetet med små bilder eller ideogram, som har sitt ursprung i Japan. Bilderna används på ungefär samma sätt som emoticons, vilket är att skriva ansiktsuttryck med befintliga tecken för att signalera en känsla. Till skillnad från emoticons har emoji samlats i industristandarden Unicode sedan oktober 2010 och består av hundratals olika symboler, av vilka den mest kända troligtvis är det glada gula ansiktet.

Apple har haft stöd för emoji i sina operativsystem sedan OS X Lion och med IOS 5 lanserades Apples egna emoji-typsnitt, Apple Color Emoji. Genom ett särskilt tangentbord i IOS går det enkelt att byta till symbolerna och avsluta textmeddelanden med en lämplig grafisk representation av en sinnesstämning.

För de som tar emoji på allvar finns det nu ett tangentbord från tredjepart som gör det ännu smidigare att skriva. Emoji++ hämtas hem från App Store och kostar 7 kronor. Tangentbordet aktiveras sedan genom inställningarna i IOS, och nås lätt genom en knapptryckning från det vanliga tangentbordet.

Favoritmarkera symboler

Till skillnad från Apples emoji-tangentbord presenterar Emoji++ symbolerna som en rullningsbar lista, och det går även att trycka på respektive kategori för att hoppa i listan. Detta gör det betydligt snabbare att hitta precis rätt emoji-symbol bland de hundratals som finns tillgängliga.

En annan sak som underlättar är att Emoji++ har en egen kategori där de senast använda symbolerna sparas. Detta finns även i det inbyggda emoji-tangentbordet, men Emoji++ sparar betydligt fler. Den bästa funktionen är slutligen en kategori där användaren själv kan spara sina favorit-emoji separat för ständig åtkomst. En symbol markeras enkelt som favorit genom att hålla nere fingret på den ungefär en sekund.

Möjligheten att favoritmarkera emoji-symboler är något jag verkligen längtat efter i IOS, och bara det gör Emoji++ värt pengarna. Även för de som är mer sparsamma än jag med användandet av små bildsymboler är det också mycket smidigare att rulla sig fram genom listan än att behöva trycka på rätt kategori, så Emoji++ får därmed en varm rekommendation.

Namn
Emoji++ : The Fast Emoji Keyboard for IOS 8
Plattform
IOS
Utvecklare
Cross Forward Consulting, LLC
Version
1.0.1
Pris
7,00 kronor
Krav
Kräver IOS 8.0 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad och Ipod Touch. Appen är optimerad för Iphone 5, Iphone 6 och Iphone 6 Plus.
Språk
Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
12 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.