Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

snabbtest

Magcozy håller ordning på adaptern

Adaptrar gör ingen nytta om de inte är på rätt plats vid rätt tillfälle. Magcozy är en hållare av silikon som ser till att Magsafe-till-Magsafe 2-adaptern inte försvinner från din Thunderbolt-skärm eller äldre laddare.

Förr eller senare stöter man på dem, adaptrarna som ska koppla samman en gammal kontakt med en ny eller göra ett gränssnitt kompatibelt med ett annat. Apple är inget undantag och tillverkar och säljer flera egna varianter. Problemet tycks alltid vara att ha adaptern tillgänglig vid rätt plats och tillfälle.

Undertecknad använder en Thunderbolt-skärm på kontoret tillsammans med en bärbar Macbook Pro med Retina. Thunderbolt-skärmen kan ladda en bärbar dator, men är utrustad med den äldre Magsafe-kontakten och passar därför inte min bärbara som har den tunnare Magsafe 2-kontakten.

För att ändå kunna ladda datorn via skärmen när jag är på kontoret och därmed bespara mig ytterligare en sladd på skrivbordet finns den yttepyttelilla Magsafe-till-Magsafe 2-adaptern för 99 kronor.

Adaptern är som sagt liten och kan trots magnetfästningen lätt tappas bort. Här kommer därför dagens tips, det finns en liten silikonhållare för adaptern som heter Magcozy som håller ihop adaptern med den sladd den ska användas med.

Magcozy levereras i en liten plastpåse och vårt testexemplar är självlysande. I teorin är den därmed lättare att hitta i mörker. Hållaren fästs enkelt runt sladden på vår Thunderbolt-skärm och den lilla Magsafe-adaptern trycks in i hållaren som passar precis. Adaptern hålls sedan på plats i närheten av kontakten den ska anslutas till.

Nu sitter adaptern säkert där jag använder den oftast. Vill jag däremot också använda samma adapter hemma med en äldre laddare kan jag fasta Magcozy på något annat som jag alltid har med mig, exempelvis nyckelknippan, men då blir det enklast ta loss adaptern när jag ska använda den.

Magcozy utför sitt enkla jobb väl, men kostar nästan lika mycket som själva adaptern. En hållare kostar 75 kronor med frakt och passar kanske därför bäst till mindre ordningsamma personer.

Korta fakta om Magcozy

Tillverkare
Cozy Industries
Färger
Transparent, vit, röd svart, grön, orange, självlysande
Pris
En Magcozy kostar omkring 75 svenska kronor inklusive frakt att beställa från företagets webbshop. Det går också att beställa ett par för omkring 97 kronor inklusive frakt om man vill ha en adapter till en laddare med den gamla Magsafe-kontakten också.

Cozy Industries gör liknande hållare även för andra adaptrar, exempelvis till Lightning-till-mikro-USB-adaptern som gör det möjligt att ladda Iphone eller Ipad med laddare som har mikro-USB.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.