Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte: Macbook Air kommer i guldfärg

Apples ryktade fläktlösa variant av Macbook med tolvtumsskärm kan komma att erbjudas i olika färger som rymdgrå och guld, enligt obekräftade rapporter.

Det har länge ryktats om att Apple förbereder en ny bärbar dator med bildskärm på 12 tum och en processor som kyls passivt utan fläktar. Det har spekulerats om en lansering redan under hösten, men mer troligt är i början av nästa år.

En anledning till att datorn dröjer har angetts vara Intels försenade produktion av den nya processorserien Broadwell, som är mer effektiv vad gäller värmeutveckling och strömförbrukning än tidigare generationer. Gränsen för att en processor ska kunna kylas utan fläkt brukar anges vara fem watt termisk avledningseffekt (5 W TDP), vilket är ett värde som anger värmeutveckling för en processor och som tillverkare bör förhålla sig till när de tar fram en passande kyllösning.

Processorn Broadwell-Y har prestandatestats, rapporterar Sweclockers, och den ser ut att vara lämplig för en eventuell fläktlös bärbar dator från Apple. Broadwell-Y är specificerad till endast 4,5 W TDP, men uppvisar prestanda ungefär motsvarande dagens Macbook Air vars processor ligger på hela 15 W TDP.

En annan variant som kan tänkas för framtida Macbook Air är Broadwell-U, som är en direkt ersättare till processorfamiljen Haswell-U som används i dagens Macbook Air. Här handlar det fortfarande om 15 W TDP, vilket även fortsättningsvis skulle innebära fläktkylning, men samtidigt tillkommer bättre prestanda och batteritid.

Kan få färgalternativ som Iphone

De processorer som troligtvis kommer att driva Apples kommande bärbara är alltså på ingång. Ett annat rykte som bör tas med en större nypa salt är en rapport från A Tech Website om att 12-tumsversionen av Macbook Air kommer att erbjudas i olika färger, liknande dagens Iphone. Källorna anger specifikt att Iphone-alternativen rymdgrå och guld kommer att erbjudas. Sajten skriver också att lanseringen av en Macbook Air 12 tum kommer att ske först i mitten av 2015.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.