Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Större Iphone 6 lånar landskapsläge från Ipad

Den större modellen av Iphone 6 ser ut att anpassa IOS till att visa mer information i landskapsläge, liknande hur det fungerar på Ipad.

#Iphone 6 med en bildskärm på 4,7 tum tros ha ett gränssnitt i stort sett liknande hur dagens #Iphone 5S fungerar, med ett möjligt enhandsläge för textinmatning som går att aktivera.

Den större modellen med 5,5-tumsskärm däremot kommer troligtvis att utnyttja den större skärmytan till att visa mer information vilket kan möjliggöra en mer produktiv arbetsyta med två fält, liknande hur IOS ser ut på Ipad Air och Ipad Mini idag.

Utecklaren Steven Troughton-Smith har modifierat Apples IOS-simulator till att köra appar 736 x 414 punkter i två pixelupplösningar som Iphone 6 med 5,5-tumsskärm tros få, nämligen 1 472 x 828 (2X) eller 2 208 x 1 242 (3X). Resultatet blev att appar som exempelvis Kontakter delas upp i två fält i landskapsläge, så att en separat ruta kan visa information bredvid kontaktlistan. Enligt 9to5mac och Troughton-Smith verkar porträttläget fortfarande fungera som normalt på en Iphone.

Apple höll under #WWDC ett seminarium angående just anpassningsbart användargränssnitt i IOS, vilket i sig utgjorde en ledtråd att de planerade Iphone-modeller i flera olika storlekar. Semiariet finns tillgängligt som video på Apples webbplats för utvecklare.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.