Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple förnekar attack mot Icloud

Apple förnekar i ett uttalande att de bilder på kändisar som stulits kommits över genom en attack mot Icloud. Däremot verkar enskilda konton ha kapats.

I ett uttalande uppger Apple att de bilder på kändisar som nyligen spridits på nätet inte stulits på grund av en säkerhetslucka i Icloud. Däremot säger bolaget att vissa av de drabbade kändisarna har blivit utsatta för intrång genom försök att knäcka lösenord, användarnamn och säkerhetsfrågor.

Det verkar alltså som att Apples Icloud-tjänst varit inblandad i åtminstone några av de stulna bilderna, även om det inte rör sig om en attack mot tjänsterna i sig. Skådespelerskan Kirsten Dunst antydde till exempel att bilderna på henne kom från #Icloud i ett meddelande via Twitter:

Det har dock påpekats att det ibland är svårare än det först kan verka att veta var bilderna stulits ifrån, då det är vanligt att bilder tagna med en telefon lagras på flera olika molntjänster.

Apple rasande

Vidare säger Apple att tjänsten Hitta min Iphone inte heller varit inblandad i brottet eller brotten. Inledningsvis spekulerades det att tjänsten varit en av orsakerna till intrånget på grund av en säkerhetslucka som rapporterats och kort därefter täpptes till. Enligt uttalandet är Apple "rasande" över det inträffade, och uppger ha lagt ner 40 timmar på att låta sina ingenjörer undersöka sina servrar. Apple säger sig också samarbeta med myndigheter i försöken att identifiera och gripa förövarna.

Avslutningsvis uppmanar Apple alla sina användare att använda starka lösenord för att skydda sig mot denna typ av attack, liksom att aktivera tvåstegsverifiering.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
14 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.