Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Hörlurar via Lightningkabeln kommer snart

Hörlurar byggda för Iphone och Ipad kan snart få stöd för att kopplas till Lightningkontakten vilket möjliggör nya funktioner.

Programmet MFI (Made for Iphone/Ipad/Ipod) låter tillverkare av tillbehör som hörlurar och högtalare märka sina produkter med en garanti att de är gjorda för att fungera med Apples populära enheter.

Apple har nu uppdaterat specifikationerna för programmet till att omfatta hörlurar som kopplas till IOS-enheternas Lightning-kontakt istället för den vanliga hörlurskontakten. Enligt specifikationerna kommer stödet för ljud genom Lightningkabeln komma i en framtida uppdatering för enheter som kör IOS 7.1 eller senare, rapporterar 9to5mac.

Hörlurar som kopplas med Lightning-kontakten kommer att kunna ta emot digitalt stereoljud i 48 kilohertz, och även sända monoljud i samma frekvens, det vill säga för telefonsamtal och röstinspelning. Det finns också stöd för volymknappar och andra kontroller.

Beats kan visa vägen

Fördelar med att skicka ljud genom Lightningkabeln istället för en vanlig ljudkabel är till exempel att Lightning samtidigt kan skicka ström genom kabeln, så att vissa energikrävande hörlurar inte behöver eget batteri utan kan drivas från IOS-enheten. Lightning-kabeln kan också användas för att skicka Firmware-uppdateringar till hörlurarna.

Specifikationerna nämner två typer av hörlurar. Standard-modeller använder inga särskilda komponenter förutom en omvandlare från digitalt ljud till analogt som stöds av Lightning-gränssnittet. En mer avancerad variant av hörlurar kan innehålla andra komponenter som bearbetar ljudet, till exempel brusreducering.

Förra veckan tillkännagavs att Apple köper hörlurstillverkaren Beats. Det är okänt vad Apple har för specifika planer för Beats sortiment av hörlurar, men det är inte osannolikt att de kan få Lightningstöd för att bidra till att marknadsföra den nya tekniken.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
13 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.