Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte: Iphone 6 får tunnare och bättre skärm

Nästa generation Iphone sägs få större skärmar, men enligt underleverantörer byter Apple också skärmteknik för att få ännu tunnare och samtidigt bättre skärmar än i dagens modeller.

Ryktena är envisa, nästa Iphone-släpp kommer innebära större skärmar för att försöka möta konkurrensen från Android-telefonerna. Det pratas om två olika skärmstorlekar, en på 4,7 tum och en på 5,5 tum. Men skärmarna sägs inte bara bli större utan också bättre, rapporterar kinesisk media som fått uppgifter från underleverantörer.

De nuvarande Iphone-modellerna har touch-lagret integrerat i skärmpanelen med en teknik som på engelska kallas för in-cell. Ovanpå ligger ett andra lager av Gorilla-glas som skydd. Tekniken började användas under 2012 och resultatet blev tunnare skärmar med bättre färgåtergivning då ljuset måste passera genom färre lager än med äldre teknik, där touch-lagret låg separat mellan skärmpanelen och glas-lagret.

Nästa generation av Iphone sägs använda vad som kallas för on-cell-teknik. Det betyder att touchlagret kombineras i Gorilla-glaslagret istället för i skärmpanelen. Den här tekniken har bland annat Samsung valt att använda i sina Super AMOLED-skärmar.

Enligt källan bakom uppgifterna kommer on-cell ge högre kvalitet på skärmarna i Iphone med snabbare responstid, ingen utsmetning, inget jitter och bättre färgåtergivning. Teknikbytet ska också göra så att Apple kan göra skärmarna ännu tunnare samtidigt som skärmresponsen förbättras och tillverkningskostnaderna minskar.

Apple sägs beställa skärmar från LG, JDI och Innolux. Av dessa företag tillverkar redan JDI skärmar med on-cell-teknik åt mobilen Oneplus One som är just 5,5 tum.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.