Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Microsoft ändrade sig om Surface Mini

Inbjudningarna till Microsofts event i torsdags antydde att det skulle röra sig om en produkt i mindre format. Enligt uppgifter slopades planerna på att lansera Surface Mini i sista stund.

Med frasen "join us for a small gathering" var det många som trodde att Microsofts presentation den 20 maj skulle avslöja Surface Mini. Nu blev det istället enbart fokus på den större modellen Surface Pro 3.

Enligt Bloomberg fanns det dock långt gångna planer på att presentera just en Surface Mini jämsides med den större Pro-modellen. En kort tid innan eventet bestämde sig dock Microsofts vd Satya Nadella tillsammans med hårdvaruchefen Stephen Elop, tidigare Nokias vd, att dra tillbaka den mindre plattan. Anledningen var att Surface Mini ansågs vara för lik konkurrenternas utbud och att den troligtvis inte skulle bli en succé.

I stället kom lanseringen att helt fokusera på Surface Pro 3 som tros ha större möjligheter att lyckas på marknaden. Surface-plattorna har endast haft en marknadsandel på 1,3 procent under årets första kvartal, och Microsoft hoppas nu på att en kraftigare platta som lånar funktioner från bärbara datorer ska visa sig vara en väg till framgång.

I en intervju efter lanseringen uppgav Microsofts chef över Surface-divisionen, Panos Panay, att det fortfarande finns planer på en mindre variant av Surface, men ville inte uppge någon tidsram för detta.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.