Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Spotify Business låter företag strömma musik lagligt

Nu kan också mindre företag använda sig av Spotify i sina butiker eller restauranger med hjälp av det nya abonnemanget Spotify Business.

Spotify samarbetar med det nya bolaget Soundtrack Your Brand och lanserar tjänsten Spotify Business som låter företag spela upp musik från tjänsten på publika platser som restauranger, butiker, kaféer eller frisörsalonger. De vanliga kontona är bara för privat bruk så den här möjligheten att spela musik kommersiellt har saknats tills nu.

Det här är ett nytt abonnemang som kostar 349 kronor i månaden exklusive moms. Företag betalar med det för rätten att spela musik utan begränsningar för gäster och kunder. Men det här är inget för stora bolag, Spotify Business sätter ett tak för den årliga omsättning på tio miljoner kronor.

Abonnemanget tar hand om licenserna till kompositörer och skivbolag, men företagskunderna får själva betala in till STIM (kompositörer) och SAMI (musiker).

Företagen får en lite mer anpassad Spotify-klient som kan schemalägga spellistor för varje dag i veckan med rätt sorts musik för rätt tidpunkt. Det finns också ett offline-läge för lokaler utan internetuppkoppling. Samma kreditkort kan kopplas till fem abonnemang vilket passar ägare av exempelvis flera butiker.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.