Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple deltar i antistöld-program för smarta mobiler

Det sker många stölder av smarta mobiler och surfplattor. Enligt ett nytt initiativ i USA där bland annat Apple deltar ska alla smarta mobiler sålda efter nästa sommar komma med antistöld-funktioner.

Smarta mobiler är heta föremål för tjuvar och i bland annat New York har just Apples Iphone och Ipad pekats ut som extra stöldbegärliga och till och med sagts vara anledningen till ökad brottslighet. Nu gör Apple och ett antal tillverkare av Android-telefoner gemensam sak med de amerikanska telefonoperatörerna för att försöka göra smarta mobiler mindre stöldbegärliga.

Initiativet kallas för "Smartphone Anti-Theft Voluntary Commitment" och presenterades under tisdagen av CTIA, en internationell ideell medlemsorganisation som företräder industrin för trådlösa kommunikationer.

Den här överenskommelsen innebär att alla smarta telefoner tillverkade och sålda efter juli 2015 kommer att komma med ett antal inbyggda antistöld-funktioner.

Användare ska kunna:

  • fjärradera enheten

  • låsa enheten på distans

  • förhindra obehöriga försök att radera telefonen och använda den

  • återställa data när telefonen återlämnats i rätt ägo

Apple har redan de här funktionerna implementerade i IOS 7. En återställd Iphone kan inte användas utan att det Apple ID som sedan tidigare är associerat med enheten låser upp den. Med funktionen Hitta min Iphone kan användare låsa telefonen om den försvinner, eller fjärradera den om den misstänkts stulen. Det går att återställa enheten om den återlämnas till ägaren med säkerhetskopior från antingen Icloud eller Itunes.

Funktionerna ska finnas med i telefonen direkt vid köpet eller kunna laddas ned via App Store eller motsvarande App-butik. Det är frivilligt för företagen att delta i det här initiativet, men liknande lagförslag har diskuterats tidigare i USA.

Förutom Apple är följande företag med:
Asurion, AT&T, Google, HTC, Huawei, Motorola, Microsoft, Nokia, Samsung, Sprint, T-Mobile, US Cellular och Verizon.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.