Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple tillkännager datum för årets WWDC

UPPDATERAD: Apple har nu tillkännagivit datumen för årets upplaga av utvecklarkonferensen WWDC. Som vanligt hålls den i San Francisco och nytt för i år är att möjligheten att köpa biljett begränsas genom utlottning.

De senaste åren har intresset för Apples World Wide Developers Conference, #WWDC, vuxit kraftigt. Under konferensveckan finns tusen anställda utvecklare och ingenjörer från Apple på plats, och cirka femtusen deltagare får möjlighet att ställa frågor och lära sig om ny Apple-teknik.

Nu har Apple tillkännagivit datumen för årets konferens, och det blir som vanligt under sommaren. Den 2 juni inleds konferensen, och fram till 6 juni pågår sedan seminarier och workshops för deltagarna. Traditionellt brukar #WWDC inledas med en keynote, där Apple presenterar nya produkter och nästa version av operativsystemen OS X och IOS. Apple lovar också gästföreläsningar om speciella ämnen och lunchsessioner med aktörer inom teknik-, vetenskaps- och nöjesbranscherna.

WWDC är inte bara en möjlighet att träffa Apples egna utvecklare och lära sig nya verktyg och tekniker, utan har också en omfattande kringverksamhet där tredjepartsutvecklare kan mötas. Förra året deltog personer från över 60 olika länder.

Biljetter fördelas genom lottning

Som ett svar på den kraftigt ökade efterfrågan att delta i konferensen meddelar Apple att biljetterna i år kommer att erbjudas genom utlottning. För att delta krävs att man har ett aktivt utvecklarkonto för antingen OS X eller IOS, och registrerar sig för lotteriet från och med idag och fram till 7 april klockan 19.00 svensk tid. Därefter kommer de som erbjuds att köpa en biljett att meddelas via mejl. Priset för en biljett till WWDC ligger på 1 599 dollar, eller cirka 10 000 kronor.

Apple erbjuder också 200 stipendier där studenter har möjlighet att vinna en gratisbiljett. Ansökan görs på Apples utvecklarsida.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.