Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Google säkrar mejlen

Nu blir det lite säkrare att använda Gmail meddelar Google i sin blogg. E‑posttjänsten använder nu alltid säkra HTTPS-anslutningar och meddelanden krypteras även internt.

Sökjätten Google erbjuder e-posttjänsten #Gmail och nu skriver företaget om några viktiga förändringar när det gäller säkerheten i sin officiella blogg. Från starten har Gmail haft stöd för säkra anslutningar (HTTPS) och 2010 blev det standard för nya användare. Sedan igår går det inte att att välja, Gmail kommer att använda en krypterad HTTPS-anslutning för att läsa och skicka e-post.

"Dagens förändring innebär att ingen kan läsa dina meddelande när de skickas fram och tillbaka mellan dig och Gmails servrar – oavsett om du använder ett publikt Wifi eller loggar in från din dator, telefon eller surfplatta."

Dessutom skriver #Google att vartenda e-postmeddelande krypteras medan de flyttas runt internt, vilket säkerställer att innehållet är säkert även när mejlet flyttas mellan Googles egna datacenter.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.