Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Microsoft Onedrive erbjuder gratis lagring i molnet

Microsoft erbjuder molnlagring också till Mac- och IOS-enheter med Onedrive, som nu finns tillgänglig världen över.

Microsoft döpte om sin molntjänst #Skydrive till #Onedrive i januari i år efter att ha förlorat en rättstvist mot brittiska mediabolaget British Sky Broadcasting Group (BSkyB/Sky). Nu meddelar företaget att den omdöpta tjänsten är tillgänglig runt om i världen och erbjuder gratis utrymme till enheter med operativsystem från Microsoft, Google eller Apple.

Existerande Skydrive-kunder behöver inte göra något mer än att logga in på tjänsten via officiella webbplatsen. Nya kunder kan se fram emot sju gigabyte gratis utrymme i molnet att använda för att lagra filer som fotografier, videoklipp eller dokument.

Onedrive bjuder förutom namnet på ytterligare några nyheter. Android-användare kan göra automatiska säkerhetskopior av sina bilder, och alla användare kan nu dela videoklipp på samma sätt som bilder.

Behövs mer utrymme kan nya användare värvas för upp till fem gigabyte extra lagringsyta (500 megabyte per värvad användare). Aktiveras dessutom att bilder ska säkerhetskopieras tillkommer ytterligare tre gigabyte utan kostnad. För den som är i behov av ännu mer plats går det att utöka med 50, 100 och 200 gigabyte för 35, 55 respektive 80 kronor i månaden.

Sist men inte minst trycker Microsoft på att tjänsten finns inbyggd i alla de senaste versionerna av Windows, Windows Phone, Office och Xbox, men tjänsten fungerar alltså också med Apples Iphone, Ipad, Mac och Android-enheter.

Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.