Delar av Iphone 6 syns på läckta bilder

Nya bilder från Asien sägs föreställa Iphone 6 och visar en tunnare enhet med större skärm, men det finns tvivel om att bilderna är äkta.

Nu kommer de första bilderna som sägs föreställa Apples kommande #Iphone 6. Bilderna har läckt från Asien till både Macrumors och Sonny Dickson och visar delar av det yttre skalet som på många sätt påminner om Ipad Air och Ipad Mini med Retinaskärm.

Apple borde lansera nya Iphone-modeller först till hösten. Det är vanligt att delar från olika prototyper läcker ut och så här långt före lansering är det osäkert om det är en slutgiltig version som syns på bilderna, om de alls är äkta.

Enligt mätningar som Macrumors gjort baserat på bilderna ser prototypen ut att ha en skärm på 4,7 tum och kanterna på sidorna av skärmen verkar ha blivit smalare. Det finns inga plastdelar på baksidan för antennen som exempelvis Ipod Touch har. Den ser också ut att ha blivit tunnare och det ska bero på framsteg inom tekniken för bakbelysning av LCD-skärmar.

Tidigare rykten har gjort gällande att nästa Iphone kommer att säljas med två olika skärmstorlekar, en mindre på 4,7 tum och en större på mellan 5,5 och 5,7 tum. Dessutom sägs det att panelen kommer att skyddas av det reptåliga materialet safirglas.

Flera läsare har hört av sig till Macrumors och menar att bilderna är fejk då texturer upprepas eller ser kopierade ut samt att texten på baksidan har fel typsnitt. Här är en genomgång som visar upp några av bevisen som tyder på att någon fejkat bilderna.

Som vanligt får vi inte veta svaret förrän Apple är redo att lansera nästa modell, men om det finns någon substans i förhandsryktena är den här designen ändå en bra gissning.