Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Swiftkey Note erbjuder alternativt tangentbord i IOS

Det populäraste alternativa tangentbordet för Android heter Swiftkey. Nu kommer det till IOS med anteckningsappen Swiftkey Note.

I Android-världen är det vanligt att byta ut tangentbordet som kommer inbyggt i operativsystemet mot andra varianter. Swiftkey heter det tangentbordet som toppar listan över betalappar i #Google Play. Det har flera funktioner för att hjälpa användaren att skriva snabbare med mindre antal fel, bland annat lär sig tangentbordet med tiden hur användaren skriver och ger förslag på nästa ord.

Apple tillåter inte att det inbyggda tangentbordet i #IOS byts ut så som man kan göra i #Android, men det hindrar inte alternativa tangentbord från att lanseras i App Store om än begränsade till särskilda appar. I december förra året lanserades Fleksy och tidigare i januari släpptes Hipjot som påminner om #Swype (också för Android) där användaren kan dra med två fingrar över tangentbordet och på så vis komma upp i imponerande skrivhastigheter. Senast i raden att komma till App Store är Swiftkey Note.

Swiftkeys IOS-app används för att göra anteckningar. Tangentbordet ser ut som det vanliga i IOS, men har fått några förändringar. Användaren får förslag på nästa ord i en rad över tangentbordet och genom att svepa till vänster på den raden kommer verktyg för att formatera texten fram. Allt det här verkar fungera riktigt bra, men inte på svenska tyvärr. #Swiftkey Note har stöd för engelska, franska, italienska, spanska och tyska. Även om våra svenska bokstäver syns på tangentbordet kan appen inte hjälpa användaren att skriva på svenska än så länge.

En smart funktion är kopplingen till anteckningstjänsten #Evernote. Användaren kan spara sina nya anteckningar till tjänsten och Swiftkey kan lära sig av befintlig text på Evernote-kontot.

Apple verkar inte vara på gång att släppa in de alternativa tangentborden som ersättare till tangentbordet i IOS utöver i enstaka appar så här, men Swiftkey säger sig vara redo att samarbeta med andra utvecklare som är intresserade av att använda deras tangentbord i sina egna appar.

Namn
SwiftKey Note
Plattform
IOS
Utvecklare
TouchType Ltd
Version
1.6.4
Pris
Gratis
Krav
Kräver IOS 6.0 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad och Ipod Touch. Appen är optimerad för Iphone 5.
Språk
Engelska med flera, ej svenska

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.