Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Installera Mac-typsnitt från Apple

Apple har ett typsnitt med snygga versioner av sina datormodeller som går att ladda ned via deras hyllningssidor till Macintosh.

Twitter-användaren Greg Barbosa hittade typsnitt med Apples alla datormodeller från den första till den senaste på deras hyllningssida till Macinstosh. Typsnittet finns i två versioner och går i skrivande stund att ladda ned för användning i sin egen dator.

Gör så här

  1. Ladda ned Mac Icon Simple och Mac Icon Standard

  2. Dubbelklicka på filerna och välj installera

Det går inte att använda typsnittet hur som helst efter installationen då glyferna ligger i en del av Unicode-standarden som är reserverad för "privat användning". Du kan däremot kopiera och klistra in de olika datormodellerna där du vill ha dem via OS X-programmet Typsnittsbok.

Greg Barbosa förtydligar i en senare tweet att det här typsnittet är framtaget av Apple och inte tillåtet att använda offentligt. Datorerna är däremot väldigt fina att titta på och går att dra upp ordentligt i storlek för närmare inspektion av alla detaljer.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.