Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Uppdatering för Macbook Air förhindrar dataförlust

Apple har upptäckt ett problem med flashlagringen i vissa av Macbook Air-modellerna från förra året som i värsta fall kan leda till dataförlust. De har släppt en uppdatering av den fasta programvaran samt startat ett utbytesprogram för de fall där uppdateringen inte hjälper.

Det är vissa av de #Macbook Air-modeller med 64 och 128 gigabyte flashminne som släpptes sommaren 2012 som lider av ett problem som kan leda till förlust av data. Det fullständiga namnet på uppdateringen är Macbook Air Flash Storage Firmware Update 1.1 och den testar om diskens fasta programvara måste uppdateras för att lösa problemet. Går det inte kommer Apple att byta ut flashlagringen utan kostnad.

Apples beskrivning av uppdateringen:

Apple har upptäckt att en liten procentandel av diskarna med flashlagring i dessa Macbook Air-modeller har ett problem som kan orsaka dataförlust. Denna uppdatering testar dina disk och, i majoriteten av fallen, installerar ny fast programvara som löser problemet. Om din disk inte kan uppdateras kommer den att ersättas av Apple utan kostnad.

För de som behöver få sin disk ersatt har Apple startat ett utbytesprogram och avråder från vidare installation på datorn:

VIKTIGT: Om din disk är drabbad rekommenderar vi starkt att du inte installerar någon uppdatering av operativsystemet eller några nya program. Vi rekommenderar också att du säkerhetskopierar dina data regelbundet tills dess att du fått en utbytesdisk.

Uppdateringen finns i Mac App Store för berörda modeller och går även att hämta från Apples webbsida och kräver OS X 10.7.5 eller OS X 10.8.3 och senare.

Kommentarer
7 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.