Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple bekräftar presskonferensen den 22 oktober

Apple har bjudit in media och partner till höstens andra stora evenemang. Platsen denna gång är Yerba Buena Center i San Francisco, där nästa generation av Ipad och Ipad Mini väntas bli presenterade.

Under kvällen skickade Apple ut inbjudningar till en presskonferens den 22 oktober till utvalda journalister och partner, vilket bekräftar tidigare rykten om datumet. I vanlig ordning innehåller inbjudan ett kort och subtilt meddelande, som ger en antydan om vad som står på menyn.

We still have a lot to cover.

De flesta räknar med att Apple kommer att presentera nya modeller av #Ipad och #Ipad Mini. Nu spekuleras om "cover" är en antydan om ett nytt tillbehör som kommer finnas tillgängligt för de båda modellerna.

Ipad och Ipad Mini

När det gäller Ipad Mini har det under året kommit rykten både för och emot att den andra generationen får Retina-skärm. På senaste tiden har det mesta pekat på att det faktiskt blir Retina och kanske blir enheten aningen tjockare precis som när vanliga Ipad fick Retina. Eventuellt kan Retina-modellen få ett lite högre pris och första generationen stanna kvar i sortimentet.

För femte generationen av fullstora Ipad är en ny tunnare design mycket trolig, utseendemässigt kommer den att se ut som en stor Ipad Mini snarare än dagen Ipad.

Båda modellerna sägs komma i färgerna silver och rymdgrått, precis som #Iphone 5S. Rykten om en modell i guld har också florerat, men anses vara falska. Det är även oklart om fingeravtrycksläsaren #Touch ID kommer till Ipad.

Mac Pro, Macbook Pro Retina och Mac Mini

Mer detaljerad information om helt nya #Mac Pro, som tillkännagavs tidigare under sommarmånaderna, väntas också tillsammans med priser och datum för säljstart.

Macbook Air fick en ordentlig uppdatering i början av sommaren med Intels Haswell-arkitektur. Den fick markant förbättrad batteritid, samt trådlöst nätverk med 802.11ac och SSD via PCI Express. Apples Macbook Pro-serie har dock fortfarande inte uppdaterats. Därför väntas nu Macbook Pro 13- och 15-tum med Retina-skärm komma i nya versioner med liknande nyheter.

Det är även ett år sedan Apple visade upp dagens modell av Mac Mini, vilket innebär att också den skulle kunna komma i en ny version den 22 oktober. Det har dock inte florerat rykten kring det i någon större omfattning.

Mavericks och Iwork

Nästa version av operativsystemet #OS X, 10.9 Mavericks, har under sommaren och hösten funnits ute i beta-version för utvecklare. Allting tyder på att Apple kommer att använda presskonferensen till att lansera den nya versionen tillsammans med de nya Mac-modellerna.

Programpaketet #Iwork har inte uppdaterats på flera år, men Roger Rosner, chef för Apples produktivitetsapplikationer, berättade under #WWDC i somras att nya versioner kommer. Kanske redan under den här presskonferensen.

Det ser med andra ord ut att kunna bli ett fullmatat evenemang nästa vecka. Avslutningsvis kan nämnas att det även funnits lösa rykten om att mediaspelaren #Apple TV ska komma i ny version under hösten.

Kommentarer
33 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.