Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Användare rapporterar om problem med Iphone 5S

Nya Iphone 5S rapporteras krascha med blåskärm och starta om slumpmässigt av användare. Dessutom kraschar appar dubbelt så ofta med 5S som samma appar på andra modeller enligt en rapport från Crittercism.

Apples nya flaggskeppsmodell #Iphone 5S har sålts sedan den 20 september i ett tiotal länder och planeras komma till bland annat Sverige den 25 oktober. Men allt är inte frid och fröjd. Användare upplever att telefonen ibland kraschar med blåskärm, kanske mest känt för att inträffa på äldre pc-burkar som kör Windows. Fenomenet kallas på engelska för Blue Screen Of Death, BSOD och inträffar när operativsystemet påträffar ett allvarligt systemfel som kräver en omstart.

Iphone 5S-ägare rapporterar i Apples supportforum att deras enheter kraschar med blåskärm i samband med användning av Apples Iwork-appar, rapporterar The Verge. Videoklipp om problemet visar att det främst är när användare hoppar mellan olika appar som blåskärmen dyker upp. Andra användare rapporterar att deras enheter slumpmässigt startar om.

Appar kraschar oftare

Att fler appar kraschar i och med det nya operativsystemet #IOS 7 är kanske inte så konstigt, men enligt analysföretaget Crittercism kraschar appar dubbelt så ofta med Iphone 5S som samma appar på andra modeller, rapporterar All Things Digital. Enligt Crittercisms vd Andrew Levy löser sig sådana här problem över tid.

"Kanske är anledningen till att Iphone 5S ser fler kraschar än lika nya Iphone 5C att, även om utvecklare hunnit kompatibilitetstesta sina appar med IOS 7 under de senaste månadernas betatestande, har den nya hårdvaran inte varit tillgänglig i förväg. Iphone 5S har en ny 64-bitars A7-processor och extraprocessorn M7, medan 5C är nästan identisk med Iphone 5."

Andrew Levy säger att de goda nyheterna är att Apple känner till problemen och att de redan släppt två uppdateringar till IOS 7.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.