Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Enklare ställa in Apple TV med hjälp av Iphone

Med den senaste mjukvaran till Apple TV har det blivit avsevärt lättare att ställa in enheten. Nu räcker det att placera en IOS 7-enhet ovanpå Apple TV för att skapa kontakt och flytta över inställningar.

Apples lilla svarta box som kopplas till tv:n är enkel att använda när den väl är inställd rätt, men den allra första inställningen av wifi-nätverk och konto för Itunes Store har tidigare krävt en del fipplande med den lilla fjärrkontrollen som följer med. Nu behövs inte det längre för den som har en IOS-enhet med IOS 7 och en Apple TV med den nya mjukvaran.

Apple har postat en guide för hur den nya processen går till. Efter att Apple TV:n kopplats in och startats räcker det med att hålla IOS-enheten alldeles intill för att skapa en koppling mellan produkterna. Därefter kan användaren fylla i sitt Apple-ID direkt på IOS-enheten och informationen förs över till Apple TV:n. Sedan sker automatiskt inställning av wifi-nätverket och dess lösenord samt inställningar för språk och region.

Apple utnyttjar bluetooth för att direktkoppla IOS-enheten med Apple TV:n. Kravet är IOS 7 samt Apple TV 6.0. De IOS-enheter som stöds är Iphone 4S och senare, tredje generationens Ipad och senare, Ipad Mini samt femte generationens Ipod Touch. Det krävs också att dessa sedan tidigare är ansluta till det wifi-nätverk som Apple TV ska kopplas in på.

Övriga inställningar i Apple TV, som till exempel konto hos Netflix med mera, ställs däremot inte in på detta sätt.

Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.