Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Inget skämt

Nästa version av Android heter Kitkat, som chokladkakan

I ett oväntat drag har Google valt att namnge nästa version av sitt mobila operativsystem, Android 4.4, efter en chokladkaka. Det är i samarbete med schweiziska Nestlé som Google presenterat den nya versionen med namnet Kitkat.

Precis som Apple sätter namn på varje större version av OS X har Google namngivit #Android, operativsystemet för mobila enheter som blivit det populäraste i världen på några få år. Tidigare versioner har haft namn som Gingerbread, Honeycumb, Ice Cream Sandwich och nu senast Jelly Bean.

Den nya versionen, 4.4, var det många som trodde skulle få namnet "Key Lime Pie" utifrån förkortningen KLP som används av utvecklare av systemet senaste året, men så blev inte fallet. Istället överraskade Google med att döpa Android 4.4 till #Kitkat, precis som chokladkakan med samma namn, samtidigt som de berättade att de nu nått en miljard aktiveringar av Android-enheter.

Inga pengar har bytt händer

Det nya namnet, som snabbt väckte stora reaktioner på nätet, är ett samarbete mellan Google och schweiziska Nestlé, företaget som tillverkar Kitkat och äger varumärket. Till brittiska BBC uppger John Lagerling, chef för Androids globala partnerskap, att inga pengar bytt händer utan det är resultatet av en idé att göra något kul och oväntat.

Kitkat är en av de chokladkakor teamet på Google har tillgängliga under långa kvällar med kodning. De visste inte ens vilket företag som ägde namnet från början och trodde det skulle bli svårt att få använda det, men efter att ha tagit kontakt med Nestlés reklambyrå och varit med på en telefonkonferens med företaget blev det klart att ett samarbete skulle bli av.

Google har lagt upp en speciell Kitkat-sida på android.com och Nestlé har producerat en humoristisk video med tydliga blinkningar åt Apple och chefsdesignern Jonathan Ive:

Kommentarer
17 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.