Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte

"Iphone 5C ersätter Iphone 5"

De flesta rykten pekar på att Apple lanserar en Iphone 5S och en Iphone 5C i plast vid ett event nästa månad. Om Ming-Chi Kuo har rätt ersätter plastmodellen Iphone 5, medan Iphone 4S finns kvar.

Den 10 september sägs det vara dags för Apple att lansera nya Iphone-modeller. Exakt vad de kommer att visa upp vet förstås väldigt få personer, men det råder ingen brist på rykten och det har läckt många bilder på de kommande telefonerna som känns trovärdiga så här nära inpå lanseringen.

Nya toppmodellen ryktas heta #Iphone 5S, medan Iphone 5C sägs bli en helt ny lågprismodell med plastbaksida i olika färger. Nuvarande lågprismodellerna Iphone 4S och 4 skulle därmed pensioneras. Tankegångarna i det resonemanget handlar om att alla modellerna i så fall får 4-tums skärmar och nya Lightning-kontakten.

Analytikern Ming-Chi Kuo från KGI Securities tror annorlunda och säger att Iphone 5C kommer att hamna i mellansegmentet och att Iphone 4S kommer fortsätta att vara det billigaste alternativet från Cupertino, skriver Apple Insider.

Kuo prissätter Iphone 5C mellan 400 dollar och 500 dollar utan abonnemangssubventioner. #Iphone 4S har hängt med sedan 2011 och kommer att kosta mellan 300 dollar och 400 dollar.

#Iphone 5C förväntas få i stort sett samma komponenter som #Iphone 5. Den får A6-processor och en 4-tums Retina-skärm. Genom att göra baksidan i plast kan Apple sänka priset. Baksidan sägs komma i olika färger och har visats upp på läckta bilder.

Iphone 5S blir nya toppmodellen och kommer enligt läckta bilder att vara i samma metallchassi som Iphone 5, men utrustas med fingeravtrycksläsare under hemknappen och en blixt med två LED-lampor för att kunna ta bättre fotografier under sämre ljusförhållanden. Bilder visar att den släpps i svart, vitt och nya färgen "champagne".

Kommentarer
4 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.