Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple köper video-tjänsten Matcha.tv

Videotjänsten Matcha.tv gav användarna rekommendationer för filmer och tv-serier baserat på preferenser innan den stängde ned i tysthet i maj. Nu kommer förklaringen till varför – Apple har köpt tjänsten.

Tidigare i maj stängde videotjänsten Matcha.tv ned i tysthet. Startup-företaget hade då en webbplats och mobilappar som gav användarna rekommendationer på filmer och tv-serier baserat på deras preferenser. Nu kommer förklaringen då Venturebeat rapporterar att Apple köpt företaget.

Innan tjänsten togs ned erbjöd Matcha.tv en samlad lista i exempelvis IOS-appen över vad som fanns att titta på från populära tjänster som exempelvis Netflix, Itunes och Hulu. Användaren kunde köa material från de olika källorna i en universalkö, få rekommendationer och se vad vännerna tittade på. En sorts tv-guide på en andra skärm än tv:n.

Företagets vd Guy Piekarz sa i maj till Techcrunch att företaget inte stängt ner för gott utan att de arbetade på en "ny riktning" för företaget. Vad den nya riktningen blir verkar det nu vara upp till Apple att bestämma.

Så här ser webbplatsen för Matcha.tv ut nu.

Piekarz ville inte ge någon kommentar till Venturebeat, medan Apple kommenterade köpet på samma intetsägande sätt som de kommenterat andra affärer.

"Apple köper mindre teknikföretag då och då, och generellt diskuterar vi inte syftet eller våra planer."

Köpesumman tros ha landat på mellan 1 och 1,5 miljoner dollar, i svenska kronor blir det mellan 6,5 och 9,8 miljoner kronor, men kan ha blivit högre ändå i slutändan då Matcha.tv växte stadigt.

Apples vd Tim Cook har tidigare berättat i vaga ordalag om företagets planer kring Apple TV och tv-tittande. Apple TV har på sistone fått nya appar för Netflix, Hulu och HBO exempelvis och det ryktas om att Vevo snart kommer släppas också.

Tjänsten som Matcha.tv erbjöd sin användare passar troligen väl in i pusslet. Företagets grundare kommer att arbeta för Apple under de kommande två åren som en del av köpvillkoren.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.