Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple byter ut förfalskade USB-laddare

Sedan två personer fått elstötar av USB-laddare i Kina meddelar Apple nu att de påbörjar ett återlämningsprogram där förfalskade laddare för IOS-enheter byts ut mot "ordentligt designade laddare".

Tidigare i juli dog en ung kvinna i Kina av en elstöt från en USB-laddare för Iphone. I ytterligare en incident från Kina hamnade en man i koma efter att ha fått en elstöt.

Apple har nu uppdaterat sina supportsidor och berättar om ett återlämningsprogram där de erbjuder sig att byta ut förfalskade laddare och tredjepartsladdare mot "ordentligt designade laddare". Programmet startar den 16 augusti och pågår till 18 oktober i år. Kunder som oroar sig för sina laddare kan ta med dem till en Apple Store eller en certifierad service-verkstad där laddarna kan lämnas in för återvinning.

Supportsidan finns på engelska och kinesiska och Apple skriver att "nya rapporter tyder på att en del förfalskade laddare och tredjepartsladdare inte designats på ett säkert sätt. Även om inte alla laddare har säkerhetsproblem, startar vi ett återlämningsprogram för USB-laddare för att göra det möjligt för kunder att köpa ordentligt designade laddare."

Ersättningsladdare erbjuds för 10 dollar, eller en motsvarande summa i lokal valuta, när en USB-laddare lämnas in. Det går bara att köpa en laddare per Iphone, Ipad eller Ipod och kunderna måste ta med sig enheterna för att validera serienumret.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
15 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.