Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple slipper importförbud för IOS-enheter i USA

Det blir inget importförbud för Apples äldre IOS-enheter i USA sedan Obama-administrationen lagt in ett veto mot den amerikanska handelskammarens beslut.

I juni tidigare i år vann Samsung ett importförbud i USA mot vissa Apple-produkter från den amerikanska handelskammaren. Importförbudet skulle börja gälla under helgen, men sedan Obama-administrationen lagt in ett veto mot beslutet kan Apple fortsätta med importen.

Importförbudet vann Samsung för att Iphone 4, Iphone 3GS, 3G och den första modellen av Ipad och Ipad 2 med 3G gör intrång på deras 3G-patent.

Det här är första gången sedan 1987 som en president lägger ett veto mot ett beslut från handelskammaren. Att importförbudet hävs betyder inte att Obama-administrationen lägger sig i patenttvisten och Samsung hänvisas till domstol för att lösa den frågan. Istället handlar det om hur företag försvarar och licensierar patent som är en del av en standard (standards-essential patent, SEP).

Företag måste licensiera sådana patent mot en rimlig kostnad för att främja teknologiska framsteg och en hälsosam konkurrens. Obama-administrationen oroar sig för att företag som exempelvis Samsung använder importförbud för att skada sina konkurrenter.

Samsung är missnöjda med beslutet och skriver i ett e-postmeddelande till The Verge att den amerikanska handelskammaren med sitt beslut visat att Samsung förhandlat i god tro och att Apple varit ovilliga till att betala för en licens.

Den sydkoreanska regeringen säger i ett uttalande att de oroar sig för Obamas veto och att de hoppas att de relevanta parterna tar "rättvisa och rimliga beslut" nu på fredag, när det ska beslutas om huruvida ett antal Samsung-produkter ska beläggas med importförbud i USA.

En representat för Apple säger till All Things D att de är nöjda med beslutet att häva importförbudet och säger att Samsung gjorde fel som utnyttjade patentsystemet på det här viset.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.