Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Ny Ipad Mini kan få Retina-skärm redan i höst

Finanstidningen Wall Street Journal rapporterar att nästa Ipad Mini utrustas med en skärm i Retina-klassen, till skillnad från tidigare rykten som talat för en mindre uppdatering.

Hösten väntas bli fullspäckad med lanseringar från Apple som ska uppdatera större delen av sitt mobila utbud. Däribland syns företagets Ipad Mini som ska uppdateras för första gången sedan dess introduktion förra året och diskussionerna har varit många om huruvida den får en högupplöst skärmpanel eller ej.

Nu rapporterar Wall Street Journal att Apples leverantörer rustar upp för produktion av nästa Ipad Mini och att den får en högupplöst skärm i Retina-klassen. Den nya modellen ska sannolikt ha samma skärmstorlek på 7,85 tum, som den nuvarande som lanserades november förra året. Apple ska även ha övervägt att ha den nya modellen tillgänglig i flera olika färgalternativ.

För nästa Ipad Mini ska Sharp, LG och Samsung stå bakom tillverkningen av skärmen, detta trots de rådande patentkonflikterna med Samsung. En källa uppger att Apple initialt planerat att vända sig till enbart Sharp och LG, men att bolaget senare valt att ha även Samsung som leverantör för att säkerställa tillräckliga kvantiteter.

Det tilläggs att Apple rutinmässigt testar flera olika designer och är kända för att göra ändringar sent i designprocessen. Det finns därför inga garantier för att den högupplösta varianten dyker upp på marknaden, men att det däremot är troligt med tanke på Googles nyligen lanserade Nexus 7 med högupplöst skärm.

Skriven av Jacob Hugosson
Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.