Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

IOS 7: Siri får naturligare tal och lär sig uttala namn

I betaversion två av IOS 7 har de nya rösterna aktiverats för Siri. Själva talet är naturligare än i IOS 6 och det har dessutom upptäckts att Siri kan lära sig uttala namn bättre. Som en bonus även lite ny Siri-humor.

En uppdatering av #Siri, röstkommunikationen i IOS, var en av de stora nyheterna när Apple presenterade IOS 7 i början av juni. Ett helt nytt utseende, nya röster och fler källor utlovades bland annat.

Alla förbättringar var dock inte med i den första betaversionen av IOS 7 som utvecklare fick ta del av vid WWDC-konferensen, men i och med beta 2 av IOS 7 som släpptes igår har Siri nu fått fler funktioner. Bland annat är de nya rösterna aktiverade och det går att växla mellan kvinnlig och manlig röst i inställningarna.

Från och med beta 2 av IOS 7 går det att välja manlig eller kvinnlig röst.

Bild: Macrumors

Siri har inte bara nya röster utan dessa röster har dessutom ett naturligare tal och upplevs som lite mindre robotlikt. En av 9to5macs läsare har satt ihop en video för att demonstrera skillnaderna mellan Siri i IOS 6 och IOS 7 beta 2:

Ända sedan Siri lanserades har det funnits en viss mån av humor inbyggt i funktionen, det har varit populärt att jaga efter skämtsamma Siri-svar och publicera dessa på nätet. Med IOS 7 och de nya rösterna har även lite nya Siri-skämt dykt upp, som videon nedan visar.

Siri lär sig bättre uttal av namn

Utöver de nya rösterna och det nya utseende verkar Apple jobba på att göra Siri bättre på att uttala namn rätt, något som funktionen förut fått kritik för att inte hantera så bra. Än en gång är det läsare för sajten 9to5mac som upptäckt detta.

Siri frågar om hjälp att uttala ett namn om det är problem att förstå det första gången det sägs till Siri. Det går även att aktivera inlärningen genom att säga That’s not how you pronounce... följt av det namn Siri ska lära sig uttala.

Förbättringarna i Siri spelar tyvärr mindre roll för oss i Sverige eftersom vi – likt de flesta andra språk – fortfarande väntar på stöd för vårt språk. Apple har sagt att de ska lägga till fler språk så småningom, men det finns ingen tidsplan och det är inte troligt att Siri kommer på svenska än på ett tag.

IOS 7 kommer att släppas till hösten, troligen i samband med att nästa Iphone-modell släpps någon gång i slutet av september eller i oktober.

Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.