Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Yahoo lovar att inte förstöra Tumblr

Nu är det officiellt att Yahoo köper bloggtjänsten Tumblr för omkring 7,3 miljarder kronor. Marissa Mayer, vd på Yahoo, säger på Twitter att de lovar att inte förstöra något.

Yahoo:s vd Marissa Mayer tog över rollen i juli förra året med målet att vända den negativa utvecklingen i företaget. Köpet av #Tumblr som annonserades officiellt under måndagen är det största sedan Mayer tog över och kommer att använda upp en femtedel av företagets kassa, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Medan några analytiker menar att Yahoo betalar ett överpris för Tumblr ger köpet företaget en mycket behövd plattform i sociala medier och kan nå en yngre generation av användare.

På Twitter skrev Marissa Mayer att hon är glad att kunna meddela att en överenskommelse om att köpa Tumblr är klar och lovar att inte förstöra tjänsten. Men gränsen på 140 tecken ställde till det något som synes i bilden nedan:

I ett uttalande säger Yahoo att Tumblr kommer att vara oberoende och fungera som en separat verksamhet.

David Karp som var med och grundade tjänsten kommer att vara kvar som vd. Rapporter tyder på att han kan få så mycket som 200 miljoner dollar av affären. Han var inte med under konferenssamtalet som Marissa Mayer höll under måndagen med analytiker, men sa under en intervju med The Guardian 2012 att pengar inte är lika viktigt för honom som Tumblrs framtid.

"Det finns många rika människor i världen. Det finns få männsikor som har privilegiet att få uppfinna saker som miljarder människor använder."

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
7 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.