Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Bild: Google

Rykte

Google lanserar konkurrent till Spotify

Apple sägs göra det, och nu senast Google. Enligt uppgifter kommer sökjätten på sin kommande utvecklarkonferens att presentera en musiktjänst som ska konkurrera med bland andra Spotify.

Marknaden för tjänster som erbjuder strömmande musik över internet är stekhet. #Spotify har över 24 miljoner användare i över 20 länder, vilket har gjort dem till en maktfaktor i musikvärlden. Konkurrenter saknas dock inte. Franska tjänsten #Deezer finns i 150 länder och den amerikanska tjänsten #Pandora har över 65 miljoner användare.

Huruvida Apple avser lansera en konkurrerande tjänst, vilken sägs heta #Iradio, återstår att se, men mycket pekar på att Google kommer göra det på sin årliga utvecklarkonferens Google I/O som går av stapeln 18:00 idag, svensk tid. Google kommer att visa öppningstalet live över internet.

Enligt uppgifter från Wall Street Journal har Google skrivit avtal med Universal Music Group, Sony Music Entertainment och Warner Music Group för att kunna erbjuda musik från de tre skivbolagen. Enligt uppgifterna ska Googles nya tjänst vara prenumerationsbaserad. Information om priser och om Google likt Spotify planerar en gratis prenumerationsmodell mot att användarna utsätts för annonser är inte känt.

Sedan tidigare säljer Google musik till kunder som har en mobiltelefon eller surfplatta med Android.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.