Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Mac Superbundle Spring 2013 – paket med nio program till Mac

Mac Superbundle erbjuder nio Macprogram i ett billigt paket, bland andra Parallels Desktop 8, webbdesignverktyget Rapidweaver 5 och Circus Ponies Notebook.

Mac-användare kan då och då fynda programvaror mycket billigare i olika programpaket. Tips på det här och liknande paket finns i den här forumtråden på 99mac. Ett som finns kvar att köpa i två dagar till heter Mac Superbundle Spring 2013 och innehåller Parallels Desktop 8 plus åtta andra program för 49 dollar, omkring 324 kronor.

Alla programmen är fullversioner och stöder OS X Mountain Lion. Det går dessutom att få pengarna tillbaka inom 30 dagar om man inte skulle vara nöjd med sitt köp.

Detta ingår i Mac Superbundle Spring 2013

  • Parallels Desktop 8 används för att köra Mac OS X och Windows samtidigt utan att behöva starta om som med Apples egna Bootcamp. Ordinarie pris: 79,99 dollar, eller 672 kronor.

  • Smile Software – Textexpander är ett smart litet verktyg som skriver ut textsträngar från kortkommandon. Genom att skriva exempelvis ";em" skriver programmet ut användarens e-postadress istället. Fraserna och kortkommandona väljer användaren själv. Är det något ord man ofta skriver fel kan man lägga in felstavningen och få programmet att ersätta ordet med den rättstavade varianten. Ordinarie pris: 34,95 dollar, eller 273 kronor.

  • Rapidweaver 5 tillverkar webbplatser och liknar Apples Iweb. Det finns 11 inbyggda sidtyper, 45 flexibla mallar och stöd för FTP- och SFTP-uppladdning. Ordinarie pris: 79,99 dollar, 599 kronor i Mac App Store.

  • Circus Ponies – Notebook organiserar information från olika källor i ett virtuellt anteckningsblock. Ett block kan lagra både webbklipp, text, bild, video och ljud. Det går att lägga till att-göra-listor och snabbt hitta det man söker med den inbyggda sökfunktionen. Ordinarie pris: 49,95 dollar, 419 kronor Mac App Store.

  • Macgo – Mac Bluray Player spelar upp Blu-ray-skivor, iso-filer eller mappar på Mac och IOS-enheter. Programmet har också stöd för andra filformat och stöder DTS5.1-ljud. Ordinarie pris: 59,95 dollar, omkring 264 kronor.

  • Lighten Software – Pdf to Word Converter gör som namnet säger, konverterar pdf-filer till Microsoft Office Word-dokument. Det går att förhandsgranska resultatet direkt i den inbyggda pdf-visaren. Pdf-filerna blir återskapade i ett redigeringsbart Word-dokument. Ordinarie pris: 39,99 dollar, eller 136 kronor.

  • Hyperbolic Software – Tidy Up hjälper till att hitta fildubletter och städar i Macen. Istället för att indexera hela hårddisken söker programmet efter olika parametrar som program, innehåll, filtyp, datum när filen skapades, namn med mera. Tidy Up har fått ett nytt gränssnitt och multikörningsfunktioner i version 3. Ordinarie pris: 39 dollar, eller 210 kronor.

  • Font Explosion 500 är ett set med 500 True Type-typsnitt. Ordinarie pris: 19,99 dollar, omkring 132 kronor.

  • Hyperbolic Software – Smart Trash lägger till nya funktioner till OS X egna papperskorg. Det går att radera bara enskilda filer och det finns en smidig listvy för bättre överblick. Ordinarie pris: 10 dollar, eller 70 kronor.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.