Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Keybit: tappar inte bort Magsafe-adaptern

Det här Kickstarter-projektet är något för nyblivna Macbook-ägare som köpt sig Magsafe-adaptrar för att kunna använda äldre laddare.

När Apple uppdaterade Magsafe-kontakten 2012 blev alla äldre laddare genast oanvändbara för ägare av någon nyare Macbook-modell. Det är nog många som haft flera laddare för att slippa bära med sig dem överallt, en på kontoret och en hemma exempelvis. För att inte behöva köpa helt nya laddare släppte Apple den här adaptern för 99 kronor. Men eftersom den är väldigt liten är den lätt att tappa bort.

Det här har Bitwise en lösning på som de kallar för Keybit. Det är en liten hållare man kan sätta i nyckelknippan som adaptern fastnar i med sin inbyggda magnet. Projektet stöds idag av 187 personer som tillsammans skänkt 4 253 dollar av de 10 000 dollar som Bitwise säger sig behöva. De som stöder projektet med 200 dollar får en kurs om 3D-modellering och hur man bär sig åt för att skriva ut sina idéer med 3D-skrivare via Google Hangout. Men det krävs bara 15 dollar för att få en egen Keybit när de är färdiga för produktion.

Bitwise har satt deadline till den 23 maj och efter det, om tillräckligt med pengar kommit in, beräknar de att det kommer ta omkring 8 veckor att få klart utvecklingsarbetet.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.