Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Appgratis vd: Apple ändrade sig helt plötsligt

Appgratis togs bort från App Store på grund av regelbrott för några dagar sedan. Simon Dawlat, vd för Appgratis, ger nu en kommentar i ett blogginlägg.

Appgratis togs bort från App Store den 5 april för att ha brutit mot Apples regler. I ett blogginlägg säger vd:n Simon Dawlat att företaget gjorde ett misstag under hösten 2011 som innebar att appen bröt mot flera regler i App Store.

Under hösten 2011 gjorde vi ett stort misstag med vår app. När vi började släppa Appgratis till nya länder bestämde vi oss för att använda oss av en specifik app för varje område, i princip körde vi med nya versioner av vår app för varje land. Det verkade som en lätt lösning för att nå global spridning snabbt.

Simon Dawlat skriver att Appgratis fick version 3 av sin app godkänd av Apple i november 2012 efter ett gott samarbete med personer på Apple och att flera av reglerna, bland annat en som appen nu sägs bryta mot, diskuterades och godkändes av Apple. Strax efter det fick Appgratis 13,5 miljoner dollar i riskkapital och för omkring en vecka sedan godkände Apple också en Ipad-variant av Appgratis.

Under fredagen ska en ny person från Apple ha granskat Appgratis och bestämt sig för att ta bort apparna från App Store. Simon Dawlat skriver att appen har 12 miljoner dagliga användare och att företaget fortsätter att arbeta med sina dagliga erbjudanden samtidigt som han säger att de vill jobba tillsammans med Apple för att komma fram till en lösning.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.