Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple-representant: de två kommande Iphone-modellerna designades under Jobs

Under ett möte mellan en amerikansk distriktsåklagare och representanter för de stora mobiltillverkarna framkommer det att Apples två kommande generationer Iphone togs fram under Steve Jobs tid på företaget.

Om någon har undrat över hur många kommande produkter som #Steve Jobs hann arbeta med innan han gick bort kan svaret för #Iphone vara två. Under ett möte mellan en distriktsåklagare i San Francisco, USA och en representant för Apple framkommer det att de två nästkommande generationerna av Iphone utvecklades under Steve Jobs tid på företaget.

Det är distrikståklagaren George Gascón i San Francisco, USA som träffat mobiltillverkare för att försöka komma fram till ett gemensamt tänk kring #stulna mobiltelefoner. Iphone stod för hälften av de rapporterade stölderna av mobiltelefoner i San Francisco förra året och åklagaren vill komma på något som gör telefonerna mindre stöldbegärliga.

Enligt San Francisco Examiner hade George Gascón ett möte med Apples representant Michel Foulkes som varade en timme. Åklagaren vill få till en sorts "kill-switch" för stulna mobiler så att de inte går att använda efter att de blivit anmälda som stulna. Åklagaren blev inte nöjd med svaren han fick från varken andra tillverkare eller Apple.

Det var väldigt underväldigande. Apples representant pratade mest. Det var otroligt, han kunde fortsätta och fortsätta, från ett ämne till nästa. Det var svårt att hänga med i samtalet. Det var som att lyssna på någon som är utbildad i konsten att säga väldigt mycket utan att faktiskt säga någonting.

Enligt Gascón pratade Foulkes om den långa och svåra processen att ta fram och utveckla en "kill-switch" för enheter och sa också att de två kommande generationerna av Iphone redan var utvecklade och klara. Modellerna togs fram före Tim Cooks tid som vd. Steve Jobs gick bort dagen före Apple lanserade Iphone 4S under slutet av 2011. Det betyder att han kände till designen för de kommande tre generationerna av Iphone, enligt Apple Insider.

Apple har tagit fram funktionen Hitta min Iphone som gör det möjligt att försöka hitta eller radera sin telefon om den exempelvis blir stulen. Funktionen kan hjälpa användare att skydda sina data, men telefonen går inte att låsa så att den blir oanvändbar för tjuvar.

Åklagaren i USA tror att mobiltillverkarna helt enkelt tjänar för mycket pengar för att vara riktigt intresserade av att lösa problemen som finns idag. Om kundernas mobiler blir stulna måste de köpa en ny.

Om Jobs varit med och arbetat på de två kommande generationerna av Iphone är det troligt att han också varit inblandad i arbetet med Macbook Pro-modellen med Retina-skärm som släpptes förra sommaren och den kommande Mac Pro-modellen som Tim Cook sagt ska släppas under 2013.

Kommentarer
10 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.